Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gazetecilik!..

Kim ne derse desin, Şahan'la Berrak'ın balkonda çekilen fotoğrafları, magazin gazeteciliğinin en güzel örneklerinden biridir. Bir defa olay gerçek.. Öyle Ayşe /Şahan gibi masum bir fotoğrafa uydurulmuş asparagas değil.. İkincisi, özel hayata tecavüz değil. Sokaktan geçen herkesin göreceği bir şey yapıyorsan, bu çekilir ve yayınlanır.. Ünlülerin özel yaşamı da haberdir.
Benim merak ettiğim, fotoğrafların nasıl çekildiği.. Hemen her gazetede vardı çünkü..
Hafta sonu, öğrendim ki, başarı Fox TV "Bizden kaçmaz" ekibine ve Sabah magazin muhabiri Yüksel Yavuz'a ait.
Fox olayı videoya çekmiş ve içinden kareleri tüm medyaya servis etmiş.. Akılcı.. Bu sayede "Bizden Kaçmaz" rekor reyting yapmıştır. Dağıtılan ve kocaman kocaman yayınlanan fotoğraflar, Fox programının bedava reklamı oldu. Fotoğraf, videoyu kesmez, tersine merakı ve talebi arttırır. Bu uygulamayı işini bilen her TV yönetimi yapar.
Benim kafamı kurcalayan şey, Fox ve Sabah muhabirlerinin güneş doğarken Berrak'ın evinin balkonun altında ne işleri olduğu.. Sabahın köründe bir Romeo/ Jülyet sahnesi çekeceklerini bilerek oraya gittiler, muhtemelen?.
Bizim magazin basını, durup dururken "Ya bir şey olursa" diye balkon altında sabahlamaz. Haberler hatta "Birlikte taksiye binip gittiler" diye çıkar.. Birisi de bir başka taksiyle izlemez, gidenleri. Böyledir de, bu görüntüler nerden çıktı, o zaman?.
Aklıma gelen..
Biri haber verdi..
Olayda iki kişi var.. Şahan ve Berrak..
Tüyoyu, Fox muhabirine muhtemelen (Çünkü onun gelmesi, bütün medyaya servis demek) bu ikiliden biri verdi..
Hangisi?.
Sizce hangisi?..
Bu görüntülerin nasıl kaydedildiğinin öyküsü, fotoğrafların kendisinden daha ilginç bence..
Tüyoyu alan yazar mı?. Mümkün değil. O zaman bir daha ona kimse haber vermez..
Ama birisi düğümü çözmeli.. Magazin muhabirliği biraz da bu!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA