Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

50 tablo!..

TEMPO harika bir iş yapmış bu ay.. Bir ek vermiş. Ek yanlış laf pardon. Enfes bir ciltli kitap. Ne bileyim New York'ta alsanız, 10 dolar falan ödemeniz gerekir. Öyle özenli. Kâğıt, baskı harika.. Öyle de olmalı. Çünkü içinde resim tarihinin en ünlü tablolarından 50'si tanıtılıyor.
Sağ sayfada tablonun kendisi.. Sol sayfada resmin ve ressamın öyküsü.. Yani her evde, her evin salon masasında olması gereken bir albüm. Canın sıkıldı mı, açıp açıp, okumasan bile o resimlere bakmak.. Merak edince de sol sayfaya geçip o resmin bilgilerini edinmek harika bir şey..
Kitabın sayfalarını ağır ağır, sindire sindire çevirdim.. İçlerinde ilk defa rastladıklarım vardı. Cana'daki Düğün mesela.. Giotto di Bondone, rönesansın kurucularından.. Bu tablosu insan yüzüne ifade verilen ilk yapıtlardanmış.. Bildiğim, ama görmediğim resimler var.. Mikel Angelo'nun Ademin Yaratılışı mesela.. Gidip yerinde gördüklerim var.. (Ne mutlu bana) Boticelli'nin Venüs'ün Doğuşu (Floransa) mesela.. Dali'nin Belleğin Azmi (Madrid) mesela.. Görmeden ölürsem içimde ukde olacaklar var.. Van Gogh'un Vazoda Ay Çiçekleri mesela.. Oturup benim de beş dakika yapabileceklerim var.. Kasimir Malevich'in Kara Kare'si mesela.. 106x106 santime simsiyah bir kare.. O yaptı diye St. Petersburg müzesinde duruyor, paha biçilmiyor. Ben yapsam, resmi çöpe atıp, çerçeveyi satarlardı.
Çok ama çok şık, çok şirin, çok önemli bir kitap bu.. Tekrar ediyorum. Her evde bulunmalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA