Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Tahmin ettiniz. Bu pazar bizim sayfanın reklam müşterisi gene bol olmuş. Sevgili Güneş'in Abuzittin'e Mektubu'na da yer kalmamış, tabii.. Özürlerimle..)

***
Abuzittincim
Memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum ki Kılıçdaroğlu Amcamız, seçmen kütüğünü Ankara'ya taşıtmış, dolayısıyla gelecek seçimlerde oy kullanamama gibi bi durum ortadan kalkmış bulunuyor.. Bi oy bi oydur kardeşim mesela, bu son referandumda Kılıçdaroğlu da oyunu atabilseydi Hayır'ların sayısı onbeşmilyon sekizyüzellialtı bin yediyüzdoksanüç değil, rakamla, 15.856. 793 + 1 olacaktı ki, bence referandum sonucu bu şekliyle kayıtlara geçmeliydi. Bilemiyorum kaydederler mi yoksa kaydedemezler mi Kılıçdaroğlu'ndan doğan + 1'lik farkın esasında +2 olması lazım çünkü seçim kütüğü, bizim köy yerine sadece kış aylarında oturduğum Ankara'daki mahalleye taşınınca, ben de oyumu atamamış oldum. Şunu da kabul ediyorum, bu +2 oy, yüzde 58/42' lik oranı etkilemez!
Bizim köyden bahsedince aklıma geldi, o gün oylamadan sonra buradakilerle ayaküstü sohbet ettiğimde, gördüm ki kimse referandumda neyi, niye oyladığından habersiz. Civar köylerde de durum aynıydı. Ama şundan mutlaka eminim, özellikle şehirlerimizde insanlar büyük bi bilinç içinde oy sandığının başına gitmişlerdir. Ege'nin kıyı kesiminde havalar sıcak olduğundan (o gün de 30 derecenin üzerindeydi) insanların algılama yeteneği biraz düşük olabilir. Fakat anlayamadığım bi konu var Abuzittincim. Referandumun hemen ertesinde, neredeyse bütün gazeteler, yüzde 58'le Evetçilerin büyük zafer kazandığında birleştiler. Ama karşı tarafta da, yuvarlak hesap, 16 milyon Hayır var. Her ne kadar bazı TV yorumcuları, bunlardan "Dar kıyılarda sıkışıp kalmış insanlar" diye bahsettilerse de bu kocaman bi Hollanda yapar kardeşim. Veya, bi Danimarka, bi Norveç, bi Arnavutluk, bi Lüksemburg bi de Kongo'yu üst üste koy ancak 16 milyon eder Abuzittincim.
Başka bi hesapla da 60 tane Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti! Bunlar ne biçim "sıkışıp kalmış insanlar" cahil kafam valla almadı.
Aman, bu benim yorumum Abuzittincim, sakın ele güne söyleme rezil olurum çünkü bütün medya "ezici zafer"den bahsederken, tövbe, tövbe benim böyle düşünmem bile günah! Gözünü seveyim, aramızda kalsın!
Kafamın almadığı bi başka şey de (sen de diyeceksin ki "zaten neyi alıyor ki?") Ankara, İstanbul, İzmir'deki Evetlerle Hayırları, alt alta yazıp topladığımda, (Bu 3 il, seçmen kitlesinin neredeyse yarısına eşit) eğer hesap makinesinin pili zayıf da bana bi azizlik etmiyorsa, aradaki fark 252 bin! Yani Evet oylarının fazlalığı, Batman'da tüm seçmenleri bi meydana toplasan, anca, o kadar...
Neyse bu konuyu uzatmim. Zaten arada bi mektuplaşıyoruz, bakarsın birilerinin tepesi atar bizim postayı kesiverirler.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA