Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Wiki mi Miki mi her neyse, nedir bu "belge" rezaleti kardeşim. Dünyanın gündemi birden bire değişiverdi. Şu siyasi haberlerden uzak durayım diye kendi kendime türlü cambazlıklar yaratıyorum, ama bi yerden adamı yakalayıp içine çekiveriyor.
WikiLeaks'yle ilgili yazılanları, tv'deki konuşmaları izliyorum ve şuna hayret ediyorum, bütün bunlar olurken NSA'nın adı hiç geçmiyor (NASA değil.. NSA). Sen de benim gibi, istihbarat örgütleriyle ilgili kitapları okumayı sevdiğinden NSA'nın işlevini biliyorsundur ya, gene de yazayım...
Elektronik istihbarata dayalı Dünyanın en gelişmiş casusluk örgütü bu.. CIA, FBI, Mossad, SVR (KGB'nin yeni adı ) M 15, BND, SAVAMA filan havagazı.. Tabii adamlar kendi kendilerini "Biz USA' ya çalışan casuslarız" diye lanse etmiyorlar. NSA; National Security Agency.. Ulusal Güvenlik Ajansı.. İsmine bakarsan sanki bizim Anadolu Ajansı gibi bi şey! Çalıştırdığı eleman sayısı 30 binle 50 bin arasında.. Bilinen kesin rakam; Maryland'daki merkez binasının önünde 15 bin arabalık otoparkları var ve her gün ağzına kadar dolu ! Bunlar, matematisyen ve kriptoloji uzmanları.
Şimdi, Abuzittincim, senin, benim bile kafam, şu kadarcık şeye çalışır: Dünyayı sarsabilecek çarşaf çarşaf belgeler olacak ve Julian Assange adında biri bunları yayınlayacağını aylardır internet sitesinden duyuracak ve de bütün bunlardan NSA'nın haberi olmayacak!
Yahu, buna bırak gökyüzünde uçan kargaları lağımlarda dolaşan fareler bile güler Abuzittincim. NSA'nın direkt bağlı olduğu kişi de Amerikan Başkanından başkası değil. Yani Obama için bugün olanlar bi sürpriz midir dersin?
Niye bizim gazeteciler, büyük siyasiler, muhterem ulemalar işe bi de NSA açısından bakmıyorlar?
Ben öyle sanıyorum ki, o belgeleri sızdıran genç askerin bütün konuşmaları da NSA uydularında kayıtlıdır! Eğer NSA bu işi atladıysa (!) Başkanının (O da bi Amerikalı General) hemen işten alınması gerekirdi. Öyle bi haber de yok henüz!
"Sen de iyi sallıyorsun" diyeceksin, Abuzittincim ama , bahsettiğim örgüt, APO'yu Suriye'den çıkışından Kenya'ya kadar havadan elektronik takibe alan teşkilattır. Aşağıdakilere sadece " paketleme" işi düşmüştü. Meşhur terörist Çakal' da (Carlos) öyle yakalanmıştı. Bunlar NSA için ufak işler,yazılı, çizili belgeli.. Julian Assange'nin nerede olduğu bilinmiyormuş.. Laf !
Şu anda sana yazdığım mektupta WikiLeaks adı geçti ya, bu mektup kayıtlara girdi Abuzittincim. Dünyadaki tüm elektronik yazışmalar, konuşmalar adamların denetiminde. Yani sallıyorum ama bu bilgilere dayanarak sallıyorum. Söz gelimi, Alman Başbakanı'nın kocası herhangi bi bankanın kartıyla bi para çektiyse, istendiğinde, bu şıp NSA'nın önüne gelir. Zaten bütün banka hesapları da NSA tarafından denetlenebiliyor.
Şu anda Amerikan istihbarat örgütlerine ait kaç tane uydunun (Tabii başka ülkelerin de vardır) Türkiye semalarından geçtiğini bilemem kardeşim. Ama bunların içinde en gelişmişleri NSA'nınkilerdir, diye düşünüyorum.
İnşallah Cumhurbaşkanımızın köşkü yenilenirken bu "dinleme" ihtimallerine karşı gerekli önlemler de alınmıştır. Niye dersen, eski Fransa başkanlarından Mitterand'ın sarayı aylarca NSA tarafından dinlenmiş ve konu gazete manşetlerine düşmemiş miydi ? Aman ha !
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA