Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başbakan'a teşekkürler!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yürekten teşekkürler ve bil vesile gene yürekten "Geçmişler olsun" dileklerimle..
Dün Kütahya'dan Nida Olçar aradı.. Sıtkı Usta'nın kızı..
"Müjdemi vereyim Hıncal Ağbi" dedi.. "Valilikle protokol imzaladık. Sıtkı Usta müzesi açılıyor.. Babamın göl kenarındaki cam köşkünü müze yapacağız. İçindeki tüm sergilenecek eşyayı ben vereceğim. Onlar düzenleme, bakım ve devamını üstlenecekler.. Yakında kurdelayı keseriz.."
Sıtkı Usta'nın öldüğü gün, Başbakan beni aramış "Acınızın büyüklüğünü tahmin ediyorum. Hafifletir mi bilemem ama, az önce Kütahya Valisi ve Belediye Başkanı'na talimat verdim.. Bir Sıtkı Usta müzesi açılacak" demişti. Ben de yazmıştım. Aradan aylar geçti, ses seda yok..
Bir gün öğrendim ki, Vali "Benim böyle bir talimattan haberim yok" demiş. Tepem attı. Yazdım.. "Ben mi yalan söylüyorum, Sayın Başbakan mı" dedim.
Yerel Kütahya gazetesi bu yazımı manşet yapmış.. Onun üzerine valilik davranmış.. Nida'yı aramışlar. Görüşmeler başlamış. Protokol imzalanmış.
Dilerim kısa zamanda müze açılır..
Yoğun işleri olmazsa, kurdelayı da, Kültür Bakanımız keserler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA