Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başbakan'ın sağlığı!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir ameliyat geçirdi. Hangi düşünceyle bilmiyorum ama, gizli tutma kararı verdiler. Uzak bir hastanede ameliyat olduğunu, medyamız üç gün sonra öğrenebildi.
Ardından iyice gizleme tavrı.. Hiç bir resmi açıklama yok..
O zaman fısıltı gazetelerine gün doğdu..
Sadece bana, üç çok yakın dostum, o hastanede çalışan bir akrabası olduğunu söyleyerek neler anlattı.. İstanbul'da hemen herkesin kulağına benzeri şeyler söylendi. En az yüz bin insanın bir akrabası o hastanede çalışıyor olmalı, hesapça..
Şimdi Başbakan kendisi açıkladı.. "Kanser değilim. Polipler alındı sadece" diyor ama, fısıltı gazetesi "Giydiği elbiselere bakın, ne kadar geniş. Çünkü beline torba takılı, onu gizliyor" diyor kulaklara..
Beldeki torbayı bilirim. Ben dört ay taşıdım.. Kolostomi derler, ameliyata.. Kalın bağırsakta bir iltihap varsa, o iltihaplı bölge ameliyatla alınır. Bağırsak kendini toparlasın diye de dinlenmeye çekilir. Nasıl?.
Ameliyatlı yerden, ince bağırsağa bağlı uç vücudun dışına alınır. Dışkı o torbaya gider, bağırsağın alt kısmı temiz kalır ve vücut son iltihap kalıntılarını temizler. Sonra ikinci bir ameliyatla, kesik uç tekrar içeri alınır ve temizlenen kısma yeniden dikilir. Hasta sağlıklı yaşamına döner.
1973'te bu ameliyatı geçirdim. İlaçla geçmeyen bir iltihap olduğu için kalın bağırsağımdan yaklaşık 50 santim kestiler.. Dışarı aldıkları ucu da torbaya bağladılar. Dört ay öyle dolaştım. Sonra düzeltme ameliyatı ve sene 2012..
Bugüne dek, bağırsaklarımdan hiç bir sorunum olmadı.. O 50 santimin eksikliğini de hissetmedim..
Yani.. Her kolon ameliyatı, her kolostomi kanser demek değildir bu bir..
İkincisi.. Diyelim kanser..
Kolon kanseri günümüzde, 4 evreli bir hastalık.. İlk iki evrede yakalarsanız, kesin iyileşirsiniz.. Üçüncü evrede iyi bir tedavi görmeniz gerek.. Sadece dördüncü evrede soru işareti var. O bile artık günümüzde "Ölüm" anlamına gelmiyor.
Yanlış Başbakanın danışmanlarında..
Gizleme yerine birinci günden itibaren resmi sağlık bültenleri yayınlansa, fısıltı gazetesi, herkesi "Gazeteci" yapmazdı..
Gizlemek, tarih boyu geri tepmiştir.. Gizlemek ve yasaklamak..
Nice sağlıklı günler, bir kere daha, Sayın Başbakan!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA