Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Böyle "Dakikalar" yaşamadık!..

Kaç sene oldu, biz Yaşamdan Dakikalar'a başlayalı?. Dört.. Beş.. Altı.. Kaç program yaptık?.. 100.. 300.. 600!.. Bilmem.. Bildiğim, böyle bir program daha çekmedik bugüne dek.. Kaçırırsanız, neler kaçırdığınızı bilemezsiniz..
Kaydedin.. Bir kenarda dursun.. Hatta Nebil bu bölümden bir DVD yapsın.. Her evin diskoteğinde bulunmalı.. O kadar güzel..
Ben Cihan Ünal'ı, konservatuardan mezun olup, Damdaki Kemancı'da Tevye'den kızını bir türlü isteyemeyen utangaç terzi rolünde oynadığı günden beri izledim. Onu çok iyi tanıdığımı sanırdım. Tanımazmışım meğer..
Yakın dostun olunca, onun nasıl bir dev olduğunun farkına varman için kafana tokmakla vurması gerekiyormuş meğer..
Cihan, salı günü öğleden sonra, çekimde, Sunay'ın, Nebil'in, benim kafamıza o tokmakla vurdu işte.. Üç laf ebesi, sözüm ona üç konuşma ustası bizim nutkumuz tutuldu, nefesimiz kesildi, Cihan'ı dinledik, Cihan'ı seyrettik, bittik..
Şok açılışla başladı.. Önder Bali, binlerce teşekkür koşmuş gelmiş, piyanonun başına.. Bir My Way'le açtı Cihan.. Şarkı söylemiyor, kendini anlatıyor.. Öyle bir yorum.. Sonra sazı eline bir aldı, programın sonuna kadar, götürdü..
Vay ki vay..
Evita'dan, Damdaki Kemancı'dan o unutulmaz şarkıları seslendirdi.. Türk edebiyatının en güzel şiirlerini okudu.. Karacaoğlanlar, Özdemir Asaflar, Ahmet Muhip Dranaslar, Orhan Veliler..
Ve de tiyatronun en ünlü tiradları..
Hele Nazım'ın "Akrep Gibisin Kardeşim"in ardına bağladığı Shakespere, Atinalı Timon'un tiradında öldük, öldük dirildik..
Bu Cihan'ı kaçırmayın.. Cidden kaçırmayın, yazık edersiniz..
Bu gece 21.00, pazar sabahı 10.00'da, SkyTurk'teyiz..

***

Bu arada bir kaç duyuru daha..
Fazıl Say, yarın öğleden sonra (Cumartesi 14.00) Cemal Reşit Rey'de çocuklarla bir arada olacak. Onlarla, müzikli, sohbetli bir özel program yapacak. Yaşamdan Dakikalar'da sizlere tanıttığımız Rembetiko gurubu Cafe Aman, yarın gece TİM'de.. Üstelik Yunanistan'dan gelen bir dans gurubu ile.. Faslı Rembetiko sizlere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Pazartesi İş Sanat'ta Bedri Rahmi Şiirleri gecesi var.. Giriş serbest.. Birkiye Kardeşler'in mizanseniyle Tilbe Saran, Metin Belgin, Hakan Yarar ve Bülent Emin Yarar okuyacaklar sizlere, Karadutları, Önde Zeytin Ağaçları, Arkasında Yarları ve daha neler neleri.. Serdar Yalçın'ın düzenlemeleriyle Bariton Zafer Erdaş'tan da doyulmaz türküler serpiştirilmiş arada..
Hele bir de sevgilinizle giderseniz, tadından yenmez..
Bir müjde de Sivaslılara.. 14 yıldır kapalı gişe oynayan Merih Çimenciler yapıtı Harem, 13 Mart Salı gecesi Sivas Kültür Merkezi'nde..
Geleneksel Türk sazları eşliğinde Topkapı Sarayı'nın gizemlerini anlatan bale, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından sunuluyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA