Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul'da devlet yok!..

Bu karar nedir biliyor musunuz?..
"İstanbul halkı, hayvanlardan oluşmaktadır. Bu hayvanlar birbirinden ayrılmış bölgelerde de olsa, ayni statta oturup maç izleyemezler.. Ve de İstanbul'da devlet bu hayvanları kontrol etmekten ve düzen altına almaktan acizdir.."
Yuh.. Yazıklar kere yazıklar olsun..
İstanbul Valisi'ne, Emniyet Müdürü'ne de yazıklar olsun, zerre tepki göstermeyen, bu haince kararı yani hayvanlığı sessizce kabullenen İstanbul medyasına da.. Gidip kulüplerini basmayan İstanbullu taraftarlara da..
Yahu bu nasıl hak, hukuk?. Bu nasıl anayasa?.. Bu nasıl demokrasi..
Sorunu çözmenin yolu "Yassah hemşerim" olan ülkede demokrasiden söz edilir mi?.
O zaman bu orduyu niye çökerttik?. Vesayet sivillere geçsin diye mi?.
Yahu, sokakta görseler birbirlerini öldüren Rangerslılar'la Celticliler ayni maçı yan yana izliyorlar da, Beşiktaş maçına Galatasaraylı niye gidemiyor?.
Sen 30 bin kişilik İnönü Stadı'nda çıkması muhtemel, sadece muhtemel anarşiyi önlemekten aciz olduğunu ilan edersen devlet olarak, bu millet senin 30 yıldır süren kanlı terörle baş edeceğine inanır mı?.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Efendi ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Hazretleri bir araya geliyor, sırf keyifleri bozulmasın diye "Aman, birbirimizin maçına taraftar götürmeyelim" diyorlar.. Kendileri ve avanelerinin "Şeref" tribününde yerleri hazır ya.. Onlar için sorun yok ya..
Sürünsün köleler..
..Ve de bu devletin valisi, benim anayasal haklarımı korumakla görevli "Atanmış", bu görevi yapmak için benim vergilerimle maaş alan bu devletin sözüm ona "Yetkili"si "Madem öyle karar verdiniz, öyle olsun" diye boyun eğiyor..
"Bu yaptığınız, devletin temeline işemektir. Halkın haklarını hiçe saymak, anayasaya ihanet etmektir. İzin veremem.. Siz taraftarınıza sahip olacak, olamazsanız, bedelini ödeyeceksiniz.. Ben de Emniyet güçlerimle maçın olaysız geçmesi, taraftarın olaysız gelip gitmesi için tüm önlemleri alacağım. Maça, genel kurallar içinde yüzde kaç izin varsa, o kadar konuk takım seyircisi gelecektir" demiyor. Diyemiyor.. Çünkü onun da, temsil ettiği devlete güveni yok. Kendine güveni yok..
"Ya olay çıkarsa?.. Ya kabak benim başıma patlarsa.. O zaman gelmesin bu hayvanlar maça.. Sorarlarsa da, 'Efendim kararı kulüpler aldı, bana ne' der geçerim" mantığı yürütüyor..
Yahu, bu vali, bu Emniyet Müdürü, bu Federasyon'la, Galatasaray kazandığı kupayı sahada alamıyordu, Başbakan Ankaralardan telefon edip "Kupa statta verilecek" demese..
Bu ülkede Başbakansız bir şey bitmez mi?.
Gene Başbakan mı aramalı, İstanbul halkının maç izleme hakkının, iki rahatına düşkün başkan, bir neme lazımcı vali yüzünden gasp edilmesinin önüne geçmek için..
Bu kentte başbakan olamadan insan olamayacak, insan gibi davranamayacak, insan gibi yönetilmeyecek miyiz biz?.
O kadar hayvan mıyız, sahiden?.
Ayıptır yahu?..
Size ayıp en başta, susup oturan medya!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA