Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sayın Özel'e açık sorular..

YILLAR önce, zamanın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a sormuştum.
"Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Sakat' raporu alarak askerliğini yapmadığı, alınan raporun sahte olduğu söylenmektedir. Açıklama yapar mısınız?."
Aziz Başkanla Saracoğlu Şeref Tribününde baş başa fotoğraflar çektirmeye pek meraklı paşamdan yanıt geldi.
"Sorunuzun yanıtı özel yaşama girer. Açıklama yapamayız."
Geçen ay Taraf Yazarı Mehmet Baransu, o raporun sahte olduğuna dair belgelerin elinde olduğunu açıkladı. Genelkurmay bu haber üzerine soruşturma açtırdı mı bilmiyorum.. "Bakalım bu defa ne olacak" derken, pazar günü, HaberTurk'te Yasemin Güneri bombayı patlattı, hem de belgeyi yayınlayarak.
Aziz Yıldırım şike davasından tutuklu olarak cezaevinde yatarken, avukatı aracılığı ile 30 bin lira ödeyerek bedelli askerlik yapmıştı.
Şimdi sorum bugünkü Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e..
Sayın Başkan,
Eğer bu haber doğru ise..
1- Bedelli askerlik yurt dışında çalışanlara verilmiş bir haktır. Bu haktan Aziz Yıldırım nasıl yararlanmıştır?.
2- Aziz Yıldırım geçmişte sakat raporu ile askerlikten muaf sayılmışken, şimdi neden ve nasıl bedelli askerlik için başvuru yapmıştır?.
3- Bu başvuru, ilk raporun sahte olduğunun bizzat Yıldırım tarafından kabulü anlamına gelmez mi?.
4- Sahte raporla silahlı kuvvetleri aldattığını kabul eden şahsın, hak etmediği bedelli askerlikten yararlandırılması nasıl mümkün olmuştur?.
Saygılarımla.
Bir asker çocuğu ve Silahlı Kuvvetlerine her zaman güvenen bir vatandaş olarak dileğim, gerek Baransu, gerek Güneri'nin haberlerinin doğru çıkmaması..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA