Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

MHP’de bir akil adam yok mu?:

"Türkiye 7 Haziran'da rahat bir nefes aldı ve ülkemizin AKP'ye mahkum olmadığı gerçeği somutlaştı."
Bunu diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli..
Seçim sonuçlarından çıkan tablo, bu sözleri doğruluyor.
Yüzde 40 oy alan AKP'nin karşısında, Meclis'e giren diğer üç partinin toplam yüzde 60 oyu var.. Yani artık bu ülkede AKP'siz iktidar mümkün.
Ancak, AKP'yi dışarda bırakacak tek formül var. Toplamı yüzde 60 olan üç partinin koalisyonu..
Bakın ayni Bahçeli, ayni konuşmasında ne diyor?.
"Yüzde 60'lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarf etmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf ederler."
Peki HDP dışarda kalınca, AKP'siz koalisyon mümkün mü?. Değil!. O zaman "Ülkemizin AKP'ye mahkum olmadığı gerçeği" nasıl somutlaşıyor, Bay Bahçeli?.
Ya da, ülkeyi AKP'ye asıl şimdi kim, Bahçeli'nin tabiri ile "Mahkum ediyor?."
Gene ayni konuşmaya bakalım..
"Sandıktan tek başına iktidar çıkmadı. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için bir koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor. Bu açık. Koalisyonların mahzurlu yönleri olduğu kadar makul ve mantıklı yanları da olduğunu ifade etmeliyim.
"Sorun çözme kültürünün yaygınlaştığı ülke ve toplumlar uzlaşmaya daha yakın ve daha yatkındır. Ne var ki, sorun çözme konusundaki ilkellikler, ikircikli tutumlar ne kadar yaygınsa uzlaşma o denli zor olmaktadır. Bir defa koalisyondan korkulması saçmadır."
Ne kadar ileri, ne kadar demokratik düşünceler değil mi, Bahçeli'nin söyledikleri.. Görüşmeye, konuşmaya, uzlaşmaya inanan harika bir lider!.
"Sorun çözme konusundaki ilkellikler, ikircikli tutumlar ne kadar yaygınsa uzlaşma o denli zor olmaktadır" diyen MHP Liderinin, daha koalisyon görüşmeleri başlamadan, kendisine yapılan teklifleri, partisinin ilgili kurumlarında demokratik olarak tartışmadan, ortada henüz fol da yumurta da yokken tek başına çıkıp diktatörce HDP'yi saf dışı bırakmasını ve ülkeyi gene kendi deyimi ile "AKP'li iktidara mahkum" etmesini de, ilkellik değil, ilkelilik olarak kabul edelim.
HDP olmayınca, CHP'li koalisyon olmaz.
Yani ülke bu kez Bahçeli eliyle AKP'ye mahkum. Peki MHP'nin AKP ile ortak iktidara gelme yolu açık mı?..
"Eğer ki, süreç ihaneti, yani çözüm süreci tamamen ortadan kalkar, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden hesap sorma iradesi gösterilir, Erdoğan da anayasal sınırlarına bir daha taşmamak üzere çekilirse AKP'yle koalisyonu konuşabiliriz."
Orda da, daha konuşmaya başlamak, dikkat buyurun koalisyonu kurmak değil, konuşmaya başlamak için sürülen koşullara bakın.. AKP, hadi ötekilerde ödün verdi diyelim, bu ülke insanına yıllardır ilk defa rahat nefes aldıran, 35 yıldır süren, 30 bin ölü ve 300 milyar dolara mal olan iç savaşın yeniden başlaması demek olan "Çözüm süreci"ni durdurabilir mi?.
Çözüm sürecine "İhanet süreci" diyen Bahçeli'nin, iç savaşı bitirmese de, ateşkesi sağlayan bu sürecin yerine ne koyduğunu, MHP liderine göre çözümün nasıl sağlanacağını duyan var mı?. MHP'nin İç Savaşı bitirme planı, önerisi nedir?.

AKP 13 yıllık iktidarında, bana değil, bu ülkedeki milyonlarca gence, anaya ve babaya sorarsanız, elde ettiği en büyük başarıdan, onu tarihe geçirecek süreçten cayabilir mi?.
CHP ile ortaklığı daha konuşmalar başlamadan imkansız hale getiren Bahçeli, AKP alternatifini de aynen siliyor ve MHP'ye koalisyon yolu ile iktidar yolunu tıpkı 2002'de olduğu gibi bir kez daha kapıyor..
Dedikleri aynen..
"Şayet AKP- HDP formülü tutmazsa, bu defa AKP-CHP alternatifi denenmelidir. Küresel sermaye ve ABD başta uluslararası çevreler ve dış basın 'Büyük koalisyon' diyerek AKP- CHP'ye destek vermektedir. Bu iki parti 390 milletvekili çoğunluğuyla Meclis'te her soruna çare olabilecektir. Bu da yeterli görünmüyorsa, AKP- CHP- HDP bir araya gelerek 470 milletvekili çoğunluğuyla güçlü bir koalisyon hükümeti kurabileceklerdir. Eğer böyle olursa, Milliyetçi Hareket Partisi de ana muhalefet görevini eksiksiz ve tam olarak yerine getirecektir."
470 oyla Anayasayı bile değiştirecek çoğunluğa 80 milletvekili ile hangi muhalefeti yapabilecek MHP.. Geçiniz.. Ama Devlet Bahçeli, Devlet Protokolunda "Ana Muhalefet Lideri" sırasında yürüyecek o zaman.. İtibarı artacak.. Bakar mısınız?.
Siyasi Partiler iktidar için kurulur, muhalefet olmak için değil. MHP için tek iktidar yolu da, Koalisyonlardır.
Tarihsel sürece bakalım..
Parti, MP olarak kurulduğu, CMP, CKMP yollarından geçip MHP olarak devam ettiği tüm süreçte, ancak ve ancak koalisyonlarla iktidar olabilecek kadar oy alabilmiştir.
7 Haziran'da gene koalisyon yoluyla "İktidar" yolu açılmışken, Bahçeli, o partiye oy veren seçmenlerini, yıllardır o parti için çırpınan teşkilatını hayal kırıklığına uğratarak "Biz iktidar olmayacağız" demektedir.
Bahçeli, 2002 yılında gene koalisyon yolu ile iktidarda iken, kapıldığı kişisel panikle erken seçim istemişti. Erken seçimde, bir evvelki seçimde ülkenin 1 numaralı partisi olma şansını kıl payı ile kaybeden MHP, barajı dahi aşamadan Meclis dışı kalmıştı.
Tarihten zerre ders almadığını gösteren ayni Bahçeli, partisini bir daha barajın altına ve Meclis'in dışına itecek erken seçimi bilerek, ya da daha kötüsü, gaflet ve dalalet içinde, zorlamaktadır.
Tam 13 yıl sonra, tekrar avcuna konan "İktidar olma" fırsatını, görüşmeler bile başlamadan elinin tersi ile iten ve "Ben iktidar olmam. Olamam" diye bas bas bağıran Bahçeli'nin partisine erken seçimde, oy verecek seçmen kalır mı?.

Bu MHP'de bir "Akil adam" yok mu?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA