Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çok dikkatli ve sabırlı olma zamanı!..

Dün sabah gazetemde iki küçük gösterilmiş haberle uyandım. Kim bilir kimler manşete çekmiş, ne yorumlar da yazmışlardır, bilmiyorum. Çünkü şu ana dek başka gazete görmedim.
İlki ikinci sayfada ve resimliydi.
"MSM kundaklandı!."
MSM, Müjdat Gezen Sanat Merkezi.. Sevgili Müjdat Gezen'in hayatını adadığı okul ve tiyatro.. O özel konservatuarı kurmak için arabasını satarak nasıl mücadele ettiğini iyi bilirim. Ne performans sanatçıları kazandırdı ülkemize.. Bir de salonu var, oyunlar oynuyor orda, yetiştirdiklerine de sahneye çıkma imkânı vererek.
Kundaklama olayı saniye saniye güvenlik kameralarına yansımış.
Müjdat "Olay bir kundaklama. Umarım kısa sürede aydınlanır" demiş..
İkinci haber, orta sayfamızda. O da resimli, çift sütun.. Radikal yazıları ile çok dikkati çeken bir gazeteci, Cem Küçük'ün evine akşam saatlerinde ateş açılmış. Camlar dört kurşunla kırılmış. Küçük, o sırada televizyonda yayında.. O da "Polisin en kısa zamanda açıklama yapmasını bekliyoruz" demiş..
İki olayın dikkat çeken yanı, saldırıya uğrayanların karşı görüşleriyle tanınmaları..
Peki, kim yapar bu saldırıları?.
Dünya polisinin klasik bir yola çıkışı vardır, bu tür eylemlerde..
"Kime yarar?."
Ayni gece, Müjdat'ın okulu ve sahnesine ve Cem Küçük'ün evine saldırı kime yarar?.
İkisinin de ayni gece olması bir tesadüf müdür?.
Böyle bakınca, karşımıza ilk çıkan, hedefleri bu ülkeyi karıştırmak için eylemler yapan terör örgütleri olur.. Sağcı, solcu, güya milliyetçi, güya dinci ne kadar kanlı terör örgütü varsa onlar..
Çünkü terörist duman havayı sever. Havayı bulandırmanın yolu da işte bu tür saldırılardır.
Hele günümüz ortamında bu tür eylemler, ne şiddetli tepkiler, yorumlar, ithamlara sebep olur, tahmin zor değil!. Taraflar birbirlerine girerlerken, eylemi yapan örgüt mensupları saklandıkları çöplükten manzaraya bakıp kıs kıs güler ve yeni eylem planları yaparlar..
Bu tuzağa düşmememiz, bu oyuna gelmememiz, sabırla her şeyin aydınlanmasını beklememiz gerek.
En basitinden başlarsak..
Bir kişisel intikam, gözdağı verme hırsı da olabilir. Ayni geceye rastlamaları da sahiden tesadüf. Bir terör örgütünün çok iyi planlanmış, bizi iyice birbirimize düşürme provokasyonu olabileceği gibi..
Ne olduğunu bilmeden, konuşmak, yorumlamak, saldırmak, terörün ekmeğine yağ sürmek olur, dostlarım.
Öfkeyle kalkmak, çok zararla oturmamıza yol açar..
O zaman sabırla polisimizin açıklamalarını bekleyelim!..
Ki ayni gece Fatih'te (Semte dikkat buyurun) bir kahvehane taranmış. 5 yaralı.. O da varsa eğer, ayni tezgâhın üçüncü ayağı olabilir..
Aman dikkat!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA