Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yol kenarları..

Safranbolu'yu bir nebze anlattım. Daha da yazacağım ama, iki kelime de yolundan etmeliyim.. Gerede'yi geçip TEM'den çıktıktan sonra, Safranbolu üzerinden Amasra'ya bağlanan yol da bir harika.. Yol da mükemmel, manzara da..
Hele TEM'den ayrıldıktan aşağı yukarı 10-15 dakika kadar sonra bir dinlenme tesisi var ki, hem mazot aldık, hem oturup yemek yedik..
"Allar" adı.. Bunu not edin.Allah sizi inandırsın..
Ankara- İstanbul yaparken yoldan çıkıp uğramak için bile değer..
Holly, uçağa binemediği için Ankaraİstanbul yolunu hep karadan yapar, tek yol da felaket çekilmez olduğu için, tüm günümüzü ayırır, kasaba köy yollarını kullanarak, yolu pikniğe çevirirdik.. Ne yerler keşfetmiştik o zamanlar..
Bolu Dağlarının tepesindeki barakada, sade köy yumurtasını halis yayık tereyağı ile tavada pişiren köylü kadın dahil..
Allar, bayağı geniş, ferah, rahat ve temiz bir salon.. Kapıdan girince karşıda 50 metreyi bulan bir panoramik cam ve arkasında bir vadi manzarası var, insanı ressam yapar..
Orada oturup zehir yese insan, cennet taamı sanır.
Çünkü ora bir cennet..
Yediklerimiz de enfesti..
İçerde yöreye mahsus el işleri de satılıyor.. Oralarda dericilik tarihi.. Çantalar ve kemerler hem hoş, hem ucuz..

***
Safranbolu yolunu yazmışken, durmadan anlattığım İstanbul- İzmir yolu kenarından da söz edeyim.
Gemlik'e yaklaşırken, "Körfezim" diye bir yer var.. Ben yeşili, siyahı bu kadar zeytin çeşidi olduğunu bilmezdim.. Dörtte birini tattım, birer tane, karnım doydu. Anlayın.
Kemal Paşa tatlısı hem yemek, hem de gittiğin yere götürmek için birebir tarihi tatlı.. Onun en iyisi şehrin merkezinde Güvenal'da.. İlk defasında yoldan sapıp, kasabaya girip keşfetmiştim.
Yol kenarındaki şubesinde mantıya kadar neler neler var!.
Susurluk.. Ayran demek tabii.. Hele yanında Ayvalık Tostu olursa, yeme de yanında yat.. Yol kenarında Belediye Tesisleri'ni göreceksiniz. Açığı, kapalısı ile mükemmel.. Servisi hem de nasıl koşturan gençler yapıyor. Okul harçlıkları için olmalı.. Kalkmak istemedim, ama Ercan "Kahveyi az ilerde içeceğiz" dedi.. Ağbimle gide gele ezberlemiş yolu.. Az ilerde bir uçtan bir uca yürüsen yarım saat eder bir outlet dizisi var.. Kaç mağaza yan yana.. Hem de büyük markaların hepsi orda sanki..
Biz "Dr. Kahveci" diye bir yere oturduk. Ercan haklı..
Kahve orda içilir..
Akhisar'a yaklaşırken, yazmama gerek yok.. O efsane köftesi ve salonu ile Ramiz!.
Yolu renklendirmek için böyle yerleri bilmek lazım, bence..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA