Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sigaramın dumanı..

Ben Sabah'ın önünü yazdım, ses Los Angeles'in ünlü Beverly Hills ilçesinden geldi. Buyrun Safter Yılmaz kardeşimin notunu okuyun.. İstanbul ve Beşiktaş Belediye Başkanları da okusunlar tabii..

***
Hıncalcığım, darısı başına.. 37 yıldır yaşadığım Beverly Hills'de bu hafta yürürlüğe giren yasa ile kapı önünde ve kaldırımda durup sigara içmek yasaklandı.. Ancak kaldırımda yürürken sigara içersen buna bir yasak yok..
Bu yasa ile senin defalarca yazdığın Sabah'ın ve diğer benzeri işyerlerinin kapıları önündeki pis sigara dumanı ve yaratılan izmarit çöplüğü benzerlerinin 30 bin kişinin yaşadığı bir butik şehir olan Beverly Hills'de önü alınmış oldu.. Kısacası kaldırımda yürürken sigara içebilirsin.. Ancak durup herhangi bir yerde sigara tüttüremiyorsun.
Beverly Hills'de lokantaların kapısının önünde ve civarında sigara içmek zaten yasaktı. Parklarda ve kent meydanlarında sigara içilmesine de izin verilmiyordu..
Şimdi tiryakilerin, ev ve işyeri kapısı önünde sigara içmeleri de önlendi.
Yasanın gerekçesinde, Amerika'da her yıl 500 bin kişinin sigaranın sebep olduğu hastalıklardan öldüğü ve bu arada 41 bin kişinin de sigara içmemelerine rağmen çevredeki sigara dumanından hayatını kaybettiği kaydedildi.
Amerika halkının yüzde 17'sinin bütün zararına rağmen hâlâ sigara kullandığı belirtildi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA