Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Duyduk duymadık demeyin, Noel Baba zenciymiş!!!

Yeni yardımcım İroş (Yasemin'in kızı) bu defa da Sunay Akın'ın müthiş şovunu izledi ve sizler için kaleme aldı..

***
Ülkece öyle değerlere sahibiz ama farkında değiliz ki, bunu görmek beni çok üzüyor. Ülkemizde çok değerli bir sanatçının İtalya'da bir doktora öğrencisinin tez konusu olduğunu ancak kendisinden öğrenmek, üzülerek söylüyorum ki medyamızın haber yapılması gereken bir olayı halkına duyurmamasıdır. Bu sanatçı ayrıca hem şair, hem tiyatrocu, hem yazar, hem araştırmacı hem gazeteci hem de müze sahibi. Daha ne olsun..? Bu ünlü sanatçımız Sunay Akın..
Konuşmalarına giden herkesin müptelası olduğu, ağzından çıkacak sonraki cümleyi heyecanla bekleyen bir kitlesi olan sanatçımız. Bunu gösteri sonrası onlarca kişinin kulise girme sırasını görünce ve muhabbete "Sunay abi, bu geldiğim 4. gösterin" ya da 5. 6. gösterin diye başlamaları.
Geçen perşembe Sunay Akın'ın Trump'daki gösterisine gittik, annem, babam ve Hıncal abi.
Öyle hikâyeler anlattı ki Sunay abi, bizi hem ağlattı (gerçek anlamıyla) hem güldürdü..
O kadar çok hoşuma giden hikâye oldu ki, keşke hepsini anlatabilsem... Hatta Sunay Abi'yi dinlerken bu gösterinin videoya çekilip her okulda ders diye okutulup hatta keşke mümkün olsa da onu klonlayabilsek her okula diye düşüncelere daldım...
"Selfie"nin (yani TDK'nın tabiriyle özçekim yani ön kamerayla kendinizi çekme) Türk icadı ve adının Gör-Çek olduğunu biliyor muydunuz? Peki Noel babanın ilk çizimlerinde zenci olduğunu? İlk Türk malı otomobilden önce Türk Malı uçak yapıldığını ve günümüze kadar 374 uçaktan sadece bir tanesinin kaldığını ve bu uçağın da Türkiye'de değil de Danimarka'da bir müzede olduğunu öğrenmek söze ilk başladığım gibi ülkemizin değerlerine verdiğimiz önemi tam anlamıyla gösteriyor sanırım. Peki "Hürriyet kahramanı" Resneli Niyazi ve onun "Hürriyet geyiğinin" hikâyesini duydunuz mu? Dağ başında gördüğü geyiğe hürriyet verirken şehre döndüğünde kendi hürriyetinden olan o kahramanı..? Ben yeni öğrendim.
Hikâyeler o kadar ilginçti ki ve Sunay Abi'nin anlatışı mimikleri ve ses tonlamasıyla mükemmel bir dinleti oldu bize..
Nasıl bu kadar biliyorsun diye soruyorlar Sunay Abi'ye. "Ben satranç oynuyorum" diyor "taşları yerinden oynatıyorum sadece" diyor... Sonra da ekliyor ki "Bendeki bilgiler balina olabilir fakat her şey seyircilerimin düşüncelerinin derinliğine bağlı..." öyle derinden vuruyor ki bizi kalakalıyoruz.
Cumhuriyet daha kurulmadan, Atatürk'ün isteğiyle Etnografya müzesinin kurulması kararının alındığı şu güzel vatanımızın (bunu da o gece öğrendik) böylesi değerli sanatçısını o gece izlemek beni çok gururlandırdı ve duygulandırdı... Herkese bu gösteriyi çocuklarıyla, arkadaşlarıyla izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA