Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hindistan ayağımıza kadar gelmiş!

Yeni asistanım İrem Sayın, benim gitmediğim, yetişemediğim yerlere koşuyor.
Kültür ve sanata benden fazla meraklı.
Gördüklerini de yazıyor.. İşte son izlenimleri..

***
Zorlu Center'da Taj Express isimli müzikal izledim. Birçok Avrupa ülkesi ve Amerika'dan sonra bize de uğramışlar. Tüm gece Bollywood müziklerine, danslarına ve renklerine doyduk. Fakat yetmedi çünkü müzikler öyle kıpır kıpır, koreografi öyle güzel ki koltuğuma sığamadım, sahnede onlara eşlik etmek istedim. Koreografinin mimarı Hintli bir genç yetenekmiş, Vaibhavi... Genç yaşına rağmen birçok da uluslararası ödüle layık görülmüş.
Slumdog Millionaire'in Oscar ödüllü A.R. Rahman imzalı film müziği "Jai Ho"yu bilmeyen yoktur, diye tahmin ediyorum. Bu müzik başlayınca tüm salon öyle bir coştuk ki, alkış kıyamet koptu. Jai Ho, Hindistan'ın ilk Oscar ödüllü şarkısıymış. Bu yüzden onların da büyük gururu tabii, bu kadar tanınması, sevilmesi...
Hint danslarıyla tanışmam İngiltere'de üniversitemde Hintli arkadaşlarım sayesinde oldu. O kadar kıpır kıpırlardı ki, bizim deyişimizle kapı gıcırtısıyla oynuyorlardı. Bu sayede ben de gösterideki çoğu müziğe, dans hareketlerine aşinaydım.
O gece, hem güzel üniversite anılarımı tazeledim. Hem de çok keyifli bir gece geçirdik, ailece. Gösteri bitince de hemen paylaştım sosyal medyada.. Ne güzeldir kendi kültürünü, geleneksel dans ve müziklerini yurtdışında ve sana çok yabancı ülkelerde göstermek. Ne mutlu onlara...
Ama biz de çok mutlu olduk. Finalde, herkes benim gibi o kadar dans etmek istedi ki, tüm salon kalktık ayağa..
Artık onlara uyum sağlamaya çalışan mı ararsınız yoksa göbek atıp ritme uymaya uğraşanlar mı?
Gerçekten çok keyifli bir akşamdı, siz de haftanın yorgunluğunu atmak, daha uygun fiyatlara Hindistan'a bir uğramak isterseniz 28 Ocak'a kadar İstanbul'da olacaklar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA