Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Büyükerşen’e Koç Ödülü!..

Vehbi Bey çok iyi dostumdu.. Ben onları tanıdığımda "Üç Büyükler"di onlar.
Vehbi Bey, Sakıp Ağam ve Nejat Bey!.
Nasıl dost, nasıl "Can" insanlardı.. Üçüyle de çok güzel günlerimiz, saatlerimiz oldu. Sohbete doyamazdık.
İkinci kuşaklardan en yakın dostum Mustafa Koç oldu.. Galatasaray Kulübünde at binerdi, lisanslı sporcu olarak. Ben de bu sporu çok severdim. Her hafta sonu hemen hemen Atlıspor'daki Galatasaray Bahçesinde buluşurduk. Genç yaşta kaybettiğimiz Mustafa, attan inip, Holding'in başına geçince görüşemez olduk. Zaten Galatasaray da Alp'ten (Yalman) sonra binicilik şubesini kapattı.
Nejat Beyin oğlu Bülent de, Sevgili dostlarım arasına girdi. Sabancılar'la ilişkim, Sakıp Ağamla bitti.
Bu Üç Büyükler'in üçü de, bu toplumdan kazandıklarının bir bölümünü bu topluma geri vermekte kararlılıklarıyla ilgimi ve sevgimi çektiler. Tanıyınca cana yakınlıklarını gördüm. Kanlarımız kaynadı, ahbap olduk.
Vehbi Bey için "Eğitim" bir numaraydı. Kurduğu Vakıf Vehbi Koç Ödülleri'ni getirdi. Bu yıl 17'ncisi yapıldı ve ödül Yılmaz Büyükerşen'e verildi.
Adını koyayım. Bu kadar yerini bulan bir "Eğitim" ödülü olmamıştır.
Yılmaz Büyükerşen bir öğrenci olarak girdiği Eskişehir Yüksek Ticaret Okulu'nun sonra başına geçen, o okulu önce Akademi'ye sonra Anadolu Üniversitesi'ne çeviren, o bünyede kurduğu Açık Üniversite ile dünyaya açan adamdır. Sonra da Eskişehir'in başına geçip, sıradan bir kenti, Anadolu Yıldızı'na çeviren Başkan.. Gitmiş, görmüş ve uzun uzun anlatmıştım "İşte emekli olursam yaşayacağım kent" diye adını koyarak.
Toplumlar sadece okulla eğitilmez.. Sanat çok çok önemli bir eğitimdir. Eskişehir'i tiyatro, opera, konser salonlarıyla doldurdu. Tematik parklarıyla dinlenceye, öğrenme kattı. Kenti heykellere boğdu.
Koç Vakfını bu seçimi dolayısıyla yürekten kutlarım..
Bu vakfın 18'inci ödülü için bir Sağlık Adamı önerim var.
20. Yüzyılın Tıp Adamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil..
İsviçre'de dünyaca ünlü, dünya 1 numarası Beyin Cerrahı idi. Ömrünün geri kalan bölümünde ülkesine hizmet için geldi. Yedi Tepe Üniversitesi'nde öğrenci yetiştirdi. Bugün 93 yaşında.. 1998 yılında Eczacıbaşı Ödülü almıştı. Sıra Koç Ödülünde bence ve çoklarınca..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA