Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Deniz Selin Üstündağ!.

Avrupa Şampiyonu olacak çapta bir kadın eskrimcimiz varmış.. Hem de kadınlar için en zorlu Kılıç dalında..
Deniz Selin Üstündağ!.
Bu genç kızın adını, ancak Avrupa Şampiyonu olduğu zaman duyuyoruz..
95 yıllık Türk Eskrim tarihinde bir ilk.. İlk defa bir Türk Kadını böyle bir zafer kazanıyor.. Peki Kılıç ne?. Kılıç mı daha atasporu, yoksa güreş mi, hele bir düşünün?. 1957'de, ben 17 yaşında bu mesleğe başladığımda, gazeteler Eskrim'i yazarlardı.. Ankara, İstanbul Şampiyonaları izlenir, Türkiye Şampiyonaları hatta manşetten verilirdi. O zamanın spor gazetelerinde, Eskrimcilerin röportajları yayınlanırdı. İsimlerini herkes bilirdi.
Bir de bugüne bakın..
Bu üstelik Deniz Selin Üstündağ'ın ikinci Avrupa Altını..
Haberiniz yoktur.. Nerden olacak?. Geçen sene 23 yaş altı Kadınlar Kılıç Takımı, önce Rusya, sonra Belarus'u yenip şampiyon olurken, Deniz de o takımda dövüşüyordu. Ötekiler Melis Sarıçam, Fatma Zehra Köse ve İrina Şuk..
Geçen sene, İbrahim Ahmed Acar da Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak, tarih yazmıştı.. Tarih yazarlar, ama spor sayfalarına yazılmazlar!.
Dünya şampiyonu Türk Kılıççısının, Pepe'nin ayak parmağı kadar kıymet-i harbiyesi yoktur bu ülkede..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA