Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hafta sonundan notlar!..

Hafta sonları bol gazete okuma vaktim olunca, bol not alıyorum, artık biliyorsunuz..

***
Ertuğrul Özkök ile Cengiz Semercioğlu, Türkiye'nin ilk Çocuk Hastanesi diye kapıştılar. Cengiz "İlk çocuk hastanesi yapılıyor" dedi. Ertuğrul "Hayır. Ben çocukken İzmir'de vardı" dedi. Sonra "Ankara'da da varmış" diye ekledi..
Ama ikisinin de aklına Şişli'deki Etfal Hastanesi gelmedi.
"Etfal" "Tıfıl"ın, yani "Çocuk"un çoğulu.
Etfal hastanesinin kuruluş tarihi ise 5 Haziran 1899. Sultan Abdülhamit, kızı Hatice Sultan'ın difteriden ölmesi üzerine bu hastaneyi yaptırmış, adını da Hamidiye Etfal Hastanesi koymuş..
1922'de Şişli Çocuk Hastanesi adını aldı. Bugün "Şişli Etfal" diye biliniyor.
Hiç duymadınız mı?.
***
Murat Bardakçı, 300 zekâ özürlü Fransız'ın yayınladığı aptalca bildiriye kızan YÖK'ün Fransızca eğitimini kısıtlama kararına haklı ve sert tepki gösterdi.
Diyor ki..
"Şimdi Trump'a kızıp (Gel de kızma.. Durup dururken İsrail elçiliğini Kudüs'e taşıyıp orada yeni karışıklıkları, yeni ölümleri tetiklemek ne oluyor) İngilizceyi, Esad'a kızıp Arapçayı da mı yasaklayalım yani?." Bir kültür, edebiyat, felsefe, sanat dilidir Fransızca.
Bu ülkede Fransızca eğitim veren ilk mektepleri, Osmanlı "Mekteb-i Sultani" diye açmıştır üstelik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA