Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Ne gerek var!

Maç bitti, yazıya başlayacağız derken Beşiktaş Basketbol Şubesi Koordinatörü Hasan Bozkurtel'in dehşet verici açıklamalarını dinliyoruz: "Caferağa'da hakemler dikkatli olsun, çekeriz takımı. Yok 24 saniye saati şaibeli vs.vs." Beşiktaş, Fenerbahçe'yi Caferağa'da çok yendi. Serinin ilk maçını da orada kazandı. O zaman 24 saniye saati neyse şimdi de aynı. O salonda FIBA maçları oynandı, sorun çıkmadı. Şimdi bu itiraz niye? Ortalığı şimdiden germenin, ucuz provokasyon yapmanın ne anlamı var? Bozkurtel dün taraftarlarını ve küfürlerini de herhalde duymadı.
Dün maça damga vuran, ne Yasemin'in attığı kritik 3'lük, ne muhteşem oynayan Beşiktaş'ın yabancıları idi. F.Bahçe Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu ve Linda Fröhlich maçı Beşiktaş'a hediye etti.
Brown'ın daha 5. dakikada faulleri ikilemesi Fenerbahçe'nin pota altı savunmasını ve ribaund gücünü sekteye uğrattı. Zira Brown'ın yerine oyuna giren Fröhlich bu seride F.Bahçe'nin yumuşak karnı oldu . Beşiktaş ilk yarı Fenerbahçe'nin bu zaafını iyi kullandı. Neredeyse koca devreyi orta mesafeden 3 tane şutla bitirip, sürekli pota altını zorladılar. Ya paslarla, ya da drive ederek tam 42 sayı buldular. İlginçtir Kalaycıoğlu da bunu seyretti. Linda'nın yerine Nalan veya Melike denense hiç değilse savunmaya sertlik katılırdı. 2. periyodun ortalarında döndüğü alan savunması da açık verdi ve F.Bahçe devreyi 42 sayı yiyerek bitirdi.

YASEMİN SAHNEDE
İkinci yarıda yorgunluk Beşiktaş'ı yavaşlattı ve F.Bahçe kontrolu eline aldı. Bunda ilk yarı 15 sayı atan Sheri Sam'in Pondexter'i tutmak için enerjisini savunmada harcaması etkendi. Ancak bu avantajı değerlendiremedi sarılacivertliler. Alan savunmasına kötü hücum ettiler. Nevriye'yi devreye sokamadılar. Kalaycıoğlu'nun yedeklerini hiç kullanmaması da, sahadakilerin yorulmasına neden oldu. Burada sahneye çıkan Yasemin Horasan maçı çeviren isim oldu.
Pondexter 30 sayı ile Fener'i taşıdı. Birsen'in ikinci yarıdaki gayreti, hele bir hücumda üst üste 3 kere topu takımına kazandırması muazzamdı . Beşiktaş'ta Şebnem sezonun en iyi maçını çıkardı. Esmeral en sıcak anlarda 7/8 faul attı.
Şimdi salı günü ne olur? Her şey olur. Evsahibi avantajı Fenerbahçe'yi gösteriyor ama dedik ya, Beşiktaş, Fenerbahçe'yi Caferağa'da çok yendi!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA