Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YEŞİM TABAK

Coni'nin antikacı dükkânı

Halk Düşmanları'ndaki John Dillinger, uzun zamandır Johnny Depp'i izlediğimiz en normal rol. Depp bu defa filmin içinde bir star olarak değil, bir aktör olarak var. Yine de gerçek şu ki, 'star Johnny', aktör olanından daha başarılı. Gerçek hayata yakın karakterlerle, Depp büyük ihtimalle Brad Pitt gibi, 'sevilen bir oyuncu' olmakla yetinirdi. Şimdi ise, sinema aleminde neredeyse özerk bölge ve 70'lere doğru tarihe karışan klasik anlamıyla 'yıldız' olmaya, en yakın isim. Geçmişte benzer konuma sahip olanlarla arasındaki en büyük fark ise şu: Eskiden Hollywood'da birtakım oyuncuların beyazperde ve magazin 'persona'sını stüdyoların 'imaj maker'ları tasarlardı; Depp bu işi kendisi üstlendi. Tabii Tim Burton'ın büyük yardımıyla.
TV dizisi 21. Cadde'yle şöhrete kavuştuğunda, henüz sadece favori poster oğlanlarından biriydi. Burton'ın Makas Eller'iyle birlikte, 'ucubelikteki güzellik'in alanına adım attı, ve bir daha da çıkmadı. Eften püften rollerinin sayısı hayli az; Astronotun Karısı gibi hatalara nadiren düştü. B-film ve 'pür sanat' piyasasındaki arkadaşları saymazsak, filmografisi onunki kadar 'eksantrik' karakterlerle dolu başka bir oyuncu yok. Ed Wood, Dead Man, Vegas'ta Korku ve Nefret, Blow, Bir Zamanlar Meksika'da, Çarli'nin Çikolata Fabrikası, Karayip Korsanları... Filmine yaratıcı bir 'acayiplik' katmak isteyen, onun kapısını çalıyor. Zira Depp, bu tür rollerin gerektirdiği (şiddetli) özgün olma arzusuna, daha da önemlisi 'süslülük'e, gerçek hayatında da sahip. Oscar törenine katılıyorsa, papyonu mutlaka herkesten farklı oluyor. Diğer Hollywoodlular Los Angeles'taki malikanelerinin önünde paparazzilerle boğuşuyorsa, Depp Güney Fransa'da (karısı olmadığının altını çizdiği) sevgilisi ve çocuklarıyla yaşıyor. Ters köşeden oynadığı bir başka alan da, cazibesi. Onun kadar efemine süsler püslerle ortada gezinip de, kadınların favorileri arasına giren adam, pek azdır.
Perdede veya değil, Depp her daim antikalıklarıyla, 'artistik yaparak' var oluyor. Kendisine 'trendsetter' diyemeyiz, ama 'trend dışı' olduğu kesin. Kısacası Çarli'nin çikolata fabrikası varsa, Coni'nin de antikacı dükkânı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA