Çocuğunuzla o savaşa girmeyin!

Neredeyse her anne-baba, çocuğu katı gıdalar yemeye başladıktan sonra, yemek beğendirememe sıkıntısı yaşıyor. Çoğu çocuk, özellikle 3-4 yaş civarında, yemek seçmeye başlıyor fakat asıl önemli olan daha sonra da bu kötü alışkanlığın devam etmesi. Her şeyi doğru yapıyor olabilirsiniz ama bazen sizin ne yaptığınızın pek de bir önemi yoktur.

Giriş Tarihi: 19.3.2018 14:41 Son Güncelleme: 14.5.2018 11:06
Çocuğunuzla o savaşa girmeyin!

İŞTAHSIZLIĞIN SEBEPLERİ

Çocuğa yemek yerken müdahale etmek, arkadaşlarıyla kıyaslamak, sürekli olumsuz mesajlar vermek, yemek masasında ailesel tartışmalara girmek, sofra kuralları konusunda yaş becerisinden fazlasını istemek, çocukta tedirginliğe, korkuya ve kaçışa neden olur. Bu da sonuçta iştahsızlığı beraberinde getirir.

Ailede düzensiz yemek saatleri, hep beraber yenilmeyen yemekler, çocuklarda başka bir iştahsızlık sebebidir. Çocuklar kalabalık ortamlarda yemek yemeyi severler. Anne, baba ve aile bireylerinin hep beraber yemek yediği kalabalık masalar, çocuğun yemek yeme davranışlarını olumlu etkiler. Çocuklar sohbet içerisinde hem daha fazla yemek yer, hem de aile büyüklerinin yediği yemekleri örnek alarak kendilerine has bir damak tadı oluştururlar.

Aileler tarafından yapılan başka bir yanlış da çocuğun kilosunu başka çocuklarla kıyaslamak. Sizin çocuğunuz zayıf olabilir veya başka çocuklar kadar iştahlı olmayabilir. Bu onun diğer çocuklara göre daha az sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Önemli olan, çocuğun yararlı besin maddelerini ne miktarda ve ne çeşitte tükettiğidir. Sebze, meyve ve süt ürünlerini yeterli miktarda tüketen çocuk, zayıf olsa bile, abur cubur yiyerek şişmanlayan çocuklara göre çok daha sağlıklıdır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuzla o savaşa girmeyin!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA