Kalp krizinin en büyük sebebi meğer o besinmiş! Kalsiyum deposu diye tüketiyoruz ama...

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, her yıl yaklaşık 17 milyon insan kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Ancak bu ölümlerin önemli bir kısmı önlenebilir niteliktedir. Bu durum, yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerle olumlu bir yönde etkilenebilir. Bu noktada, sağlıksız besin seçimlerinin kalp krizi riskini artırdığı gerçeğine odaklanmak gerekmektedir. İşte kalp krizine zemin hazırlayan bazı besinler ve bu besinlerin ardındaki gerçekler...

Kolesterol ve kan basıncı seviyelerinizi büyük ölçüde iyileştirmenin ilk kolay adımı, beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmektir. Renkli meyve ve sebzeler, lif açısından zengin kepekli tahıllar, az yağlı süt ürünleri, derisiz kümes hayvanları, balık, fındık, baklagiller ve zeytinyağı gibi tropikal olmayan bitkisel yağlar içeren bir diyet benimsemek, sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Bu sayede kalp sağlığınıza faydalı olan diyet lifi, omega-3 yağ asitleri ve yağsız protein alımını artırabilirsiniz. Ayrıca, doymuş yağlar, trans yağlar ve aşırı miktarda sodyum ile şeker tüketiminden kaçınmanız önemlidir. İşte dikkat etmeniz gereken bazı zararlı yiyecekler…