Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Herkes muhabir, herkes anchorman

Bazen düşünüyorum; MOBESE ve güvenlik kameraları, akıllı cep telefonları olmadan önce haber görüntüleri nereden ve nasıl bulunuyordu diye...
Umarım sırtlarındaki 30 kiloluk kameraları, yedek aküleri, tripotlarıyla bir haberden diğerine koşturan kameraman arkadaşlarımın yükü bir nebze hafiflemiştir. Öyle ya, son zamanlarda izlediğim haber bülteni görüntülerinin neredeyse yarısı 'halktan gelen' malzeme ile kotarılıyor.
Vatandaş, son günlerde işi bir adım ileri götürdü. Sadece görüntüyü tespit edip haber merkezlerinin WhatsApp ihbar hatlarına göndermekle yetinmiyor; haberi çekerken bir anchorman ya da deneyimli bir muhabir titizliğinde 'seslendirmesini' de yapıyor. Vatandaş bu konuda o kadar istekli ve yetenekli ki, pek çoğunda haber merkezi çalışanlarının görüntü üzerine ses okumalarına bile gerek kalmıyor.
Korkum, bu yüzden haber merkezlerinde pek çok muhabir ve seslendirmecinin işsiz kalacak olması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA