Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ağrıyan yerinize acıklı dizi basın!

Vallahi ben demiyorum, uzmanı söylüyor. Geçenlerde Psikolog Mehmet Başkak'ın bir tespiti elime ulaştı. Meğer acıklı filmler ve diziler insanın yürek acısına en iyi ilaç oluyormuş.
Uzmanımız şöyle diyor:
"İnsanlar acıklı senaryolar ve televizyon dizileri üzerinden birikmiş, bastırılmış duygularını ekran karşısında verdikleri tepkilerle risksiz ifade etme imkanı bulmuş oluyorlar.
Koltuğunda otururken tepkilerini dile getiriyor, ağlıyor, bunu arkadaş sohbetlerinde paylaşıyor ve böylece gizli gündemlerini acıklı filmler üzerinden konuşmuş oluyorlar.
Bu da endorfin salgılarının artmasıyla elde edilen bir arada olma, etraftakilere kendini yakın hissetme duygularına ek bir imkan sağlamış oluyor. Bununla beraber, ekran karşısında sürekli endişeli, dramatik acıklı filmler izleyen kişinin kendi yaşamıyla ilgili olumsuz deneyimleri, duyguları yoğunlaşırken, bilinçaltı süreçte buna karşı direnç ve ayakta kalma mekanizması harekete geçmiş oluyor.
İzleyenlerde kendi sorunlarına karşı otomatik bir duyarsızlaştırmaya yol açabiliyor.
Yani sorunu halledilmese bile ona karşı duyarsızlaşmak bir nevi antidepresan etkisi oluşturabiliyor." Şimdi anladınız mı komedi dizilerinin neden erkenden yayından kalkıp acıklı dizilerin ekrana demir attığını...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA