Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Plastik poşete büyük darbe

'Marketlerde, mağazalarda plastik poşetler parayla satılsın, insanlar file ve bez torba kullanmaya özendirilsin' diye ısrarla yazıyordum, güzel haber dün medyaya düştü: Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, naylon poşet kullanımının ücretli olması yönünde yasal düzenlemenin 2018'in başında hayata geçeceğini ve müşterilerin file, bez torba kullanımına yönlendirileceğini açıkladı.
Umarım poşetler öyle kimsenin önemsemeyeceği 5-10 kuruşa değil, 25-50 kuruşa satılır. Başta poşete para ödemeye tepki gösterenler olacaktır. Eğer uygulamada ısrarcı olunursa; insanlar zamanla file, bez torba kullanırlar, marketten aldıkları poşetleri atmazlar, diğer alışverişlerde kullanmak için saklarlar. Bu sürecin sonunda insanlar eskiden boşu boşuna ne çok poşet aldıklarını anlarlar ve böylece bir aydınlanma süreci başlar, doğayı korumaya daha çok özen gösterirler.
Abartıyor muyum yoksa fazla iyimser bir yazı mı oldu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA