4 saatte hazırlanıyor! Şifa deposu olarak görülüyor
Bayburt ve Erzincan kesimlerinde yetişen kuşburnu,C vitamini açısından en zengin besin maddelerinden biri olarak görülüyor. Kuşburnu, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane çevresinde marmelat, reçel ve çay olarak yoğun bir taleple tüketiliyor. Peki kuşburnu sağlığımızı nasıl etkiliyor? İşte kuşburnunun inanılmaz faydaları...
Doğal ortamda yetişen genelde dağlarda yetişeni daha makbul olan kuşburnu geleneksel yöntemlerle toplanıyor.
Bayburt'un Demirözü ilçesi ve Erzincan'ın Kemah ilçesi dağlık alanlarında yaşayan ailelerce toplanan kuşburnu marmelat ve reçele dönüştürülerek hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. Köylülerin yoğun mesai harcayarak topladığı kuşburnu, ayıklama işleminin ardından evlerin bahçelerinde yakılan odun ateşinin üzerinde bakır kazanlarda kaynatılan suya konuluyor.