Hafızayı resmen tazelediği ortaya çıktı! İşte unutkanlığa karşı etkili olan gıdalar
Gün içinde yapmak ya da söylemek istediklerimizi unutabiliyoruz. Zamanla, yaş ilerledikçe unutkanlık da hayatımızda yer etmeye başlıyor. Yoğun iş temposu, stres unutkanlığın temelini oluşturmaktadır. Bunun önüne geçmek için yediğimiz besinler önemli bir rol oynamaktadır. Peki hangi gıdalar unutkanlığı önlüyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, beyni etkileyen gıdaları sıraladı.
YAĞLI BALIK
Somon, hamsi, sardalya ve deniz levreği gibi yağlı balıklar, sağlıklı doymamış yağ olan omega 3 kaynaklarından oldukça zenginler. Yapılan çalışmalarda; Alzheimer hastalarında beyin kümelerine hasar veren beta-amyloid adlı protein, omega 3 ile beslenen kişilerin kan düzeylerinde düşük olarak saptanmış. Omega 3 içeriği yüksek olan balık, aynı zamanda beynin gri bölgesinde bulunan ve beyin hücre zarları için hayati önem taşıyan DHA kaynağı.