Prof. Dr. Canan Karatay yine haklı çıktı! ABD'li bilim insanları keşfetti: "Tereyağını böyle tüketmek diyabeti bitiriyor..."
Yıllarca kalp sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle tüketilmemesi önerilen tereyağı, yeni bir araştırmaya göre tam aksine kalp hastalığı riskini azaltabilir. Beynin yağlarla çalıştığını ve bol bol hakiki köy tereyağı tüketmemizi söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, yıllarca tereyağının zararlarına yapılan vurguya karşı çıkmıştı. İşte yapılan bu son çalışma onu bir kez daha haklı çıkardı! Peki nasıl tüketilmeli? İşte detaylar…

ABD'deki Boston Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yapılan uzun vadeli bir araştırma, günde sadece bir çay kaşığı (yaklaşık 5 gram) tereyağı tüketmenin Tip 2 diyabet riskini neredeyse üçte bir oranında düşürdüğünü ortaya koydu. Tip 2 diyabet ise kalp hastalıklarının başlıca nedenlerinden biri olarak biliniyor.