Çocukluk döneminde yaşadığımız anıları düşündüğümüzde en başta bebeklik yıllarımızı hatırlayamadığımızı fark ederiz. Peki, bebekken yaşadıklarımız neden hafızamızda kalmaz? Yeni yapılan bir araştırma, bu soruya şaşırtıcı bir cevap sunuyor. Yale Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir çalışma, beyin gelişiminin ve bellek sistemlerinin nasıl işlediğini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Şimdi, beynimizin neden bu anıları kaydedemediğini ve yıllar sonra bu kayıpların nasıl bir etkiye yol açtığını keşfetmeye ne dersiniz?
Yeni bir araştırması, bebeklik yıllarımızdan gelen anıların beynimizde kodlandığını ancak erişimin zor olabileceğini ortaya koydu. Bu araştırma, çocukluk amnezisi olarak bilinen ve erken çocukluk dönemine ait anıları hatırlayamama durumunun nedenlerini sorguluyor.
Daha önce, hipokampüs adı verilen beyin bölgesinin yeterince gelişmemesi nedeniyle bebeklik anılarının kaydedilmediği düşünülüyordu.
Ancak Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar, 20 Mart'ta Science dergisinde yayımlanan çalışmalarıyla bu görüşe meydan okudu.