Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...
Bayramlar, Türkiye'de ailelerin bir araya gelip lezzetli yemeklerle kutladığı özel günlerdir. Bayram sofralarının olmazsa olmazlarından biri ise kuşkusuz lokum gibi yumuşacık kavurmadır. İster kalabalık misafir sofralarında, ister evde özel anlarda hazırlayın, kavurmanın sırrı hem malzeme seçiminde hem de pişirme tekniklerinde saklıdır. Peki, bayramda sofraları şenlendirecek lokum gibi kavurma nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla lezzet garantili kavurma tarifi...

Şeflerin gizli sırrı! Lokum gibi kavurmanın püf noktası: Bayramda sofranız şenlenecek...
Bayram sofralarında kavurmanın yıldızı, kaliteli ve taze ettir. Dana kol veya but eti, lokum gibi yumuşak bir kavurma için en ideal seçeneklerdir. Özellikle bayramlarda büyükçe alınan etler, kuşbaşıya özenle doğranmalı; ne çok iri ne de çok küçük olmalıdır. Yağ oranı dengeli etler, hem lezzeti hem de yumuşaklığı artırır. Çok yağlı etler kavurmanın tadını bozarken, yağsız olanlar ise sert pişebilir.