Mercimek mantı tarifi: Hem lezzetli hem sağlıklı

Bu tarifle mantı keyfini hafif ve sağlıklı bir şekilde yaşayacaksınız! Klasik mantının hamuruyla uğraşmadan, pratik ama bir o kadar da lezzetli bir alternatif arıyorsanız, mercimek mantısı tam size göre! Yüksek protein içeriğiyle doyurucu, baharatlarıyla nefis ve yoğurt sosuyla damak çatlatan bu tarifi denemeden geçmeyin. Üstelik yapımı da çok kolay! Bir kez tattığınızda, favoriniz olacak bu tarifin detaylarına hemen göz atın! 😍🔥
Giriş Tarihi: 27.03.2025 09:13 Güncelleme Tarihi: 27.03.2025 09:13

Malzemeler:

Mantı için:

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı içme suyu (haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Yapılışı:

  • Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek, suyunu çekene ve iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan mercimeklere tuz, karabiber, kimyon ve toz biber ekleyerek iyice yoğurun.
  • Karışımdan küçük parçalar koparıp mantı şekli verin ve servis tabağına dizin.
  • Yoğurdu bir miktar su ve az tuz ile açarak kıvamını ayarlayın, ardından mantıların üzerine gezdirin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritip toz biberi ekleyin ve kızdırdıktan sonra yoğurdun üzerine dökün.
  • Mercimek mantınız servise hazır! Afiyet olsun. 🌿✨
HABERİN DEVAMI