Mercimek mantı tarifi: Hem lezzetli hem sağlıklı
Malzemeler:
Mantı için:
- 1 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı içme suyu (haşlamak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı:
- Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek, suyunu çekene ve iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeklere tuz, karabiber, kimyon ve toz biber ekleyerek iyice yoğurun.
- Karışımdan küçük parçalar koparıp mantı şekli verin ve servis tabağına dizin.
- Yoğurdu bir miktar su ve az tuz ile açarak kıvamını ayarlayın, ardından mantıların üzerine gezdirin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip toz biberi ekleyin ve kızdırdıktan sonra yoğurdun üzerine dökün.
- Mercimek mantınız servise hazır! Afiyet olsun. 🌿✨