Şerbet ile yapılan en kolay tatlılar
HİRA TATLISI
Hamuru İçin:
- 160 gr irmik
- 140 gr un
- 1 adet yumurta
- 120 gr yoğurt
- 75 gr eritilmiş tereyağı
- 75 gr sıvı yağ
- 5 gr vanilin
- 5 gr kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Bulamak İçin:
- 40 gr irmik
Şerbeti İçin:
- 400 gr şeker
- 400 gr su
- 10 gr limon suyu
HAZIRLANIŞI: Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 3-4 dakika çırptıktan sonra limon suyunu ilave edin ve biraz daha çırptıktan sonra bir kenara alın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Güzelce karıştırın. Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kısa bir süre elinizle güzelce yoğurun. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. İrmiğe bulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın. Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.