Konserve Bezelye Nasıl Yapılır? Hazır Kışlık Bezelye Konservesi Nasıl Pişirilir?

Kışın yaklaşmasıyla, besin dolu kışlık hazırlıklar oldukça önem kazanıyor. Mutfakların vazgeçilmezi konserve yiyecekler, taptaze lezzetleri sofralarımıza taşıyor. Bu kapsamda, lezzetiyle öne çıkan konserve bezelye sıklıkla tercih ediliyor. Konserve bezelye nasıl pişirilir sorusu bu lezzeti sofrasına taşıyacakların gündeminde yer alıyor. Kışlık bezelye konservesi nasıl pişirilir ve konserve bezelyeyi haşlamaya gerek var mı soruları, yemeğin en önemli aşamalarını oluşturuyor.
Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:43 Güncelleme Tarihi: 28.08.2023 15:44

Yiyeceklerin ömrünü uzatan ve mevsim dışı kullanabilirliğini sağlayan konserveler, aynı zamanda oldukça pratik. Hızlı yemeklerin vazgeçilmezlerinden konserve bezelye, temizleme ve kabuklarından ayırma aşamaları olmadan oldukça pratik kullanım sağlıyor. Konserve bezelyeyi pişirmeden önce konserve bezelye nasıl yapılır, konserve bezelyeyi haşlamaya gerek var mı detaylarını bilmek ise oldukça önemli. Kışlık bezelye konservesi nasıl pişirilir öğrenmek isteyenlere, tarifini ve yapılışını derledik.

Konserve Bezelye Nasıl Yapılır?

Konserve bezelye yemeği için gereken malzemeler:

  • 1 adet havuç,
  • 2 adet patates (büyükse 1 adet yeterlidir.)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Konserveden çıkarılan bezelyeler, bir süzgeç yardımıyla süzülür. Süzgeçteki bezelyeler, yıkanır. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Ardından küçük küçük doğranan soğanlar da tencereye eklenir. Ocağın altı açılır ve kısık ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Havuç ve patatesler de küp küp doğranır. Soğanların kavrulmasıyla küp şeklinde doğranan havuç ve patatesler tencereye eklenir. Patates, havuç ve soğan birlikte 5 dakika daha kavrulur.

Ardından 1 yemek kaşığı salça eklenir ve 3 dakika daha kavrulmaya devam eder. Yarım bardak su eklenir. Suyun da eklenmesiyle harlı ateşte 10 dakika daha pişirilir. Ardından yıkanan bezelyeler de tencereye eklenir. Bezelyelerle birlikte 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Arzuya göre karabiber veya kırmızı toz biber de eklenebilir. Üzerine yarım bardak daha su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve 10-15 dakika daha harlı ateşte pişirilir. Pişen yemek, servise hazırdır.

Konserve Bezelyeyi Haşlamaya Gerek Var Mı?

Konserve bezelyeyi tüketmeden önce haşlama işlemi uygulamaya gerek yoktur. Konserve bezelye pişirilmiş ve konserve içerisinde koruma amaçlı olarak işlenmiş durumda bulunur. Bu nedenle, konserve bezelyeyi tüketmek için hızlıca pişirmek yeterlidir.

HABERİN DEVAMI