Açık peynirli pide tarifi: Çıtır çıtır ağızda dağılan tadına yapısına hayran kalacaksınız
MALZEMELER
Malzemeler:
- 500 gram un
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Hamurun hazırlanışı
- Unu büyük bir yoğurma kabına alın. Orta kısmını havuz gibi açın.
- Kuru maya, toz şeker ve tuzu havuzun içine ekleyin.
- Ilık su ve sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru bir örtü altında 30 dakika kadar dinlendirin.
İç harcın hazırlanışı
- Beyaz peyniri ezerek püre kıvamına getirin.
- Soğanı ve maydanozları küçük küçük doğrayın.
- İsteğe bağlı baharat eklemesi yapabilirsiniz.
Pidenin yapımı
- Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün.
- Tezgahı unlayarak her bir parçayı yuvarlak veya oval şekilde açın.
- Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Hamurların ortasına peynirli iç harcı ve üzerine doğranmış sebzeleri yayın.
- Kenarlardan başlayarak hamurların kenarlarını içe doğru kıvırın.
- Zeytinyağı ile pide kenarlarını hafifçe yağlayın.
Pişirme:
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında, kenarları hafifçe kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Pişen pideleri fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak taze çekilmiş karabiber ve pul biber serperek servis edebilirsiniz.