Antep usulü lahmacun tarifi ve yapılışı: Antep usulü lahmacun nasıl yapılır?
MALZEMELER
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Harç için:
- 500 gram yağlı kıyma
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Sumak, pul biber, kimyon, tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Hamurunda kullanacağınız unu eleyerek başlayın. 4 su bardağı elenmiş unun üzerine kuru maya ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu da ilave ettikten sonra yavaş yavaş su ekleyerek ele yapışmayan bir kıvamda, orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın. En az yarım saat dinlenmesine izin verin.
- Harcını hazırlamak için, kuyruk yağı ve kıyma haricindeki bütün malzemeleri rondodan geçirin ve baharatlarını ekleyin.
- Bu karışımın içine kıymayı ve kuyruk yağını ekleyin ve yoğurun. İyice yoğurmaya ve her şeyin birbirine karışmasına özen gösterin.
- Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve biraz un serpiştirdiğiniz tezgahta açmaya başlayın.
- Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız harçtan koyup ve eşit olarak yaymaya çalışın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizdiğiniz lahmacunları önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.