Biberli ekmek tarifi: Hatay'dan lezzet dolu bir tarif
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber (isteğe bağlı, doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, doğranmış)
- 1 adet kapya biber (isteğe bağlı, doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Unu bir kaba alın ve ortasını açın.
- Ortasına mayayı, tuzu, şekeri, ılık suyu ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurun.
- Hamur kabarıp, iki katına çıkana kadar üzerini örtün ve ılık bir ortamda dinlendirin (yaklaşık 1 saat).
- Hamurun içine doğranmış biberleri ekleyin ve tekrar yoğurun.
- Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve üzerini streç filmle kapatıp tekrar dinlendirin (yaklaşık 30 dakika).
- Biberli ekmek hamurunun üzerine zeytinyağını sürün.
- İsteğe bağlı olarak pul biber ve kekik serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
- Fırından çıkan biberli ekmek, üzeri kızarmış ve içi yumuşak olmalıdır.