Boşnak böreği tarifi: Çıtır çıtır bir lezzet...
MALZEMELER
- 4 adet yufka (isteğe bağlı olarak evde yapılmış yufka veya hazır yufka)
- 250 gram beyaz peynir
- 100 gram lor peyniri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı süt (üzerine sürmek için)
- Susam veya çörek otu (üzeri için)
YAPILIŞI
- Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin. Lor peyniri ilave edin.
- Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. Yumurtaları ilave edin.
- Tuz ve karabiberle harcı tatlandırın. Malzemeleri iyice karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Yufkaları tezgah üzerine serin.
- Her bir yufkayı elinizle aralara yağ sürerek serin. (Yufkaları ıslatmak için sıvı yağı kullanabilirsiniz.)
- İlk yufkayı tezgahın üzerine serin. Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın.
- Diğer yufkayı üzerine serip kalan iç harcı da üzerine yayın.
- Yufkaları sararak rulo şeklinde oluşturun.
- Ruloyu istediğiniz büyüklükteki bir tepsiye veya borcama yerleştirin.
- Rulo böreğin üzerine süt sürün. Susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Böreği fırından alıp, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.