Çi börek tarifi: Çıtır çıtır lezzet bombası
MALZEMELER
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
İç harcı için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
AŞÇININ NOTU
Kıymayı sulandırmazsanız böreğinizin içerisinde bir yerde toplanacaktır.
YAPILIŞI
- Bir kapta kıyma, soğan rendesi, karabiber, tuz ve suyu karıştırın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin.
- Bir kapta un, ılık su, tuz ve sirkeyi karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.
- Bir bezeyi merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda, incecik açın. Açtığınız hamurun kenarlarına harçtan koyun ve kenarlarını içe doğru kapatın. Böreğinizi bohça gibi sarın ve fazla hamuru kesin.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Böreklerinizi kızgın yağda alt üst kızartın ve fazla yağı kağıt havlu üzerinde süzdürün.
- Sıcak servis yapın.