Dereotlu poğaça tarifi: Ağızda dağılan lezzet şöleni
MALZEMELER
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket tuz (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un
- İç harcı için: beyaz peynir ve ince doğranmış dereotu
YAPILIŞI
- Bir karıştırma kabında sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları iyice çırpın.
- Kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok sert olmamalı, bu nedenle unu azar azar eklemek önemlidir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. İç harcı ekleyin ve hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını biraz su ile çırpın ve poğaçaların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak poğaçaları biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.