Dereotlu poğaça tarifi ve yapılışı: Pastane usulü peynirli dereotlu poğaça nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı ölçeğinde sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ölçüsü sirke
- Kabartma tozu
- Dereotu
- 3 ya da 4 su bardağı un
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Pastane usulü dereotlu poğaça tarifi için ilk olarak derin bir kap içerisine 125 gr tereyağı ya da margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı yoğurdu, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. ( 1 yumurtanın tamamı, 1 yumurtanın beyazı)
- Karıştırdığınız malzemelerin içerisine unu yavaş yavaş ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Hamur kıvama geldikten sonra doğradığınız dereotlarını hamurunuzun içine ekleyin.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüklerinde toplar ayırın ve dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen poğaça hamurlarınızın üzerine daha önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
- Daha önceden ısıttığınız fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen dereotlu poğaçalarınızı 10 dakika fırında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.