En iyi ara sıcak: En çıtır paçanga böreği tarifi
MALZEMELER
-
2 adet yufka
-
100 gram çemensiz pastırma
-
200 gram kaşar peyniri
-
2 adet yeşil biber
-
3 adet domates
-
Sıvı yağ
-
Derin yağda kızartmak için galeta unu ve yumurta
-
Fırında pişirmek için yağlı fırın kağıdı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Yufkaları üst üste koyarak dört eşit parçaya keserek bu sayede 8 eşit boyda yufka parçası elde edin.
- Pastırmayı çok küçük parçalar olacak şekilde dilimleyin ve ardından kaşarları rendeleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyduktan küçük küpler halinde doğrayın ve yeşil biberleri küçük halka olacak şekilde doğrayın.
- Tüm iç malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
- Kestiğiniz üçgen yufka parçalarının geniş bölümüne malzemeden yeteri kadar ekledikten sonra dar bölüme doğru hafif gevşek olacak şekilde sarın.
- Yufkanın uç kısmına süreceğiniz su sayesinde kolayca kapatabilirsiniz.
- Tüm böreklerin sarımını bitirdikten sonra pişirme yöntemine karar verebilirsiniz.
- Derin yağda kızartmak için bir kapta çırptığınız yumurtaya batırdıktan sonra böreklerinizi galeta ununa bulayın.
- Ardından kızgın yağa bırakarak altın rengini alana kadar kızartın ve fazla yağını bırakması için peçete serili bir servis tabağına alın.