Lahmacun Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lezzetli Lahmacun Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
İç harcı için:
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 adet soğan (orta boy)
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- ¼ çay bardağı su
- 500 gram kıyma (yağlı)
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Mutfak robotunun içine, iç harcı için kullanacağınız malzemelerden baharatlar, salça, yağ ve kıyma hariç diğer malzemeleri koyun ve çekmeye başlayın. En son maydanozları ilave edin.
- Daha sonra rondonun içindeki harcı büyükçe bir kaba alıp baharatları, salçayı ve yağı ekleyip iyice karıştırın.
- En son kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun ve dinlenmeye alın.
- Lahmacunun hamuru için derin bir kaba önce su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar un ilave eklemeye başlayın.
- Yavaş yavaş eklediğiniz un orta sertlikte bir hamura dönüşene dek yoğurun. Hamur sertleştiğinde tezgaha alıp 5 dakika daha yoğurun.
- Hamuru silindir haline getirin ve eşit parçalara bölün. Eşit parçalara bölmeniz lahmacunlarının aynı boyutta olması için önemlidir.
- Eşit parçalara böldükten sonra bezeleri 1 saat dinlenmeye bırakın. Fırınınızı da 250 derecede ısıtmaya başlayın.
- Dinlendirdiğiniz bezeleri tezgahınızın üzerine koyup açmaya başlayın. İnce açmanız önemlidir çünkü ne kadar ince açarsanız lahmacununuz o kadar lezzetli olacaktır.
- Açtığınız hamurların üzerine lahmacun harcını koyup kenarlara kadar yayın. Harcınızın sulu olması önemlidir.
- Lahmacunları yağlı kağıt üzerine alıp önceden 250 dereceye kadar ısıttığınız fırına sürün.
- Pişerken ara sıra lahmacunun altını kontrol edin. Hafif yanık olduğu zaman fırından alıp yenilerini koyabilirsiniz. Lahmacunların kaç dakikada piştiğini hesaplayıp diğerlerini ona göre pişirebilirsiniz.
- Fırından sıcak sıcak çıkardığınız lahmacunları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.