Ispanaklı börek tarifi: Çıtır çıtır dış katmanının formülü...
MALZEMELER
- 7 su bardağı un
- Tuz
- Su
İçi içinde;
- 500 gram ıspanak
- Lor peyniri
- Yemeklik doğranmış soğan
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
- Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve istediğiniz baharatlar
- Tuz
YAPILIŞI
- İlk olarak hamurumuzu yoğuralım ve ele yapışmayan bir kıvama getirelim.
- Sonra da bezelere ayıralım ve ayırdığımız bezeleri merdane yardımıyla küçük küçük açalım.
- Açılan hamurlarımızı bir tepsiye koyalım aralarını yağlayıp üst üste koyarak aynı şekilde devam edelim ve üstünü strecle kaplayıp bir 10 dk kadar dinlendirelim.
- Bu esnada iç harcı hazırlayabiliriz. Ufak doğranmış soğanları kavuralım ve salçayı da ekledikten sonra iyice kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Temizlenmiş ayıklanmış ıspanakların üzerine kavrulan soğan ve salçayı aldıktan sonra lor peynirini ve sevdiğiniz baharatları da ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra da dinlenen hamurları masa üstünde elimizle kenarlarından tutup, açalım.
- Son olarak da iç harcımızı koyup, dolayalım ve tepsiye dizelim.
- En son olarak da üzerine biraz yumurta sürelim ve 180 derece de pişirelim.