Ispanaklı börek tarifi: Sevmeyen yok! Doyuruculuğu ve pratikliğiyle sürekli yapmak isteyeceksiniz...
MALZEMELER
- 3 adet hazır yufka
- Sosu için;
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta;
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
YAPILIŞI
- İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayıp, kalın bir şekilde doğramaya başlayın.
- Ardından 1 adet soğanı doğrayın, pembeleşene kadar güzelce kavurun.
- Sonra üzerine salaç, tuz ve baharatları ekleyin.
- Ispanakları ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
- Ardından, böreğin sosu için, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpın.
- Yufkaları bölün ve hazırladığınız sosu üzerine sürün.
- Yufkayı rolu şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayın.
- Hazırlanan börekleri, güzelce yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- 180 derecelik fıırnda 35 dakika kadar pişirin.
- Herkese afiyet olsun!