İtalya evinize geliyor: En çıtır pizza tarifi
MALZEMELER
Hamuru için:
- 500 gram un
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı süt
- Domates sos için: 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 3 dal taze kekik, tuz, karabiber
Fesleğenli sos için:
- 4-5 dal fesleğen
- 2-3 dal ıspanak, 2 diş sarmısak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 250 gram mantar
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 2 adet parmak sucuk
- 400 gram sosis, 250 gram küpdoğranmış beyaz peynir
- 15 adet kiraz domates
- 1 su bardağı siyah zeytin
- 2 adet kırmızı biber
- 4-5 adet sivri biber
YAPILIŞI
- Domates sos için rendelenmiş domatesi tereyağında soteleyin.
- Domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
- ekleyip karıştırarak pişirin. Kekik ekleyip ocaktan alın.
- Fesleğen sos için tüm malzemeyi blenderden geçirin ve kenara alın.
- Hamur için unu havuz şeklinde açın. Ortasına tozşeker, süt ve instant maya ilave edip karıştırın.
- Tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Daha sonra 6 bezeye ayırıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. 3 adet hamurun üzerine domates sos, kalan hamurların üzerlerine fesleğenli sos sürün.
- Kaşar peyniri dışında kalan malzemeyi dilediğiniz şekilde hamurların üzerlerine pay edin.
- Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin.
- Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.