Kalem böreği tarifi: kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi
MALZEMELER
- 4 adet haşlanmış patates
- 3 adet baklavalık yufka
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri ve arası için;
- 5 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
- Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tam soğumadan kabın içerisine alın.
- Tereyağını ekleyip ezerek karıştırın.
- Baharatlarını ve kaşar peyniri de ilave edip karıştırın.
- Yufkayı iki kat olacak şekilde tazgahın üzerine serin ve hem üstüne hem de aralarına tereyağı sürün.
- İnce rulolar olacak şekilde parçalar kesin ve iç harcından yerleştirip sarın. Uçlarını açılmaması için suyla birleştirin.
- Son olarak üzerine de margarin sürerkek önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Çıkardıktan sonra bölerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!