Kokusuyla herkesi uyandıracak: Açma tarifi
MALZEMELER
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- alabildiği kadar un (ortalama 4,5 su bardağı)
üzeri için
- yumurta sarısı
- çörek otu
- susam
YAPILIŞI
- Unu derin bir kaba alın ve malzemeleri bir araya getirin.
- Kontrollü şekilde su eklenerek yoğrulan hamur, kulak memesi kıvamına gelecek kadar yoğrulmaya devam edilir.
- 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenlenen hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar kopardıktan sonra uzun bir şerit yapın ve simit gibi burun.
- Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
- Yumurta sarısı sürülüp tepside de yarım saat daha bekletip 175 derecede pişirin.