Kuşbaşılı mantarlı pide tarifi: Bir kere yaptığınızda bir daha dışarıda yemeyeceksiniz!

Pide, birçok formuyla Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. İç malzemenin çeşitliliği ise; herkesin seveceği şekilde tüketmesine imkan tanıyor. Bol malzemeli lezzetli seçeneklerden biri olan kuşbaşılı mantarlı pide ise adeta bir lezzet bombası. İşte tam kıvamında o tarif...
Giriş Tarihi: 01.07.2023 10:12 Güncelleme Tarihi: 01.07.2023 10:12
  • 4-6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 90 dakika
  • Porsiyon : 400 kcal

MALZEMELER

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzeme:

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 200 gram mantar (isteğe bağlı olarak çeşitli mantarları karıştırabilirsiniz)
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz ve karabiber (zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta (çırpılmış)

YAPILIŞI

  • Hamur için unu bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın.
  • Kuru mayayı, şekeri ve tuzu ortadaki havuza ekleyin. Ilık suyu da ekleyip karıştırın ve mayanın aktive olmasını bekleyin.
  • Maya kabardıktan sonra zeytinyağını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • İç malzeme için, sıvı yağı bir tavada ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • Her bir parçayı, un serpilmiş bir yüzeyde açmak için merdane yardımıyla açın. İnce bir yufka şekli elde edin.
  • Açtığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi yufkaların üzerine paylaştırın.
  • Kenarlardan başlayarak yufkaları kıvırarak pide şeklini verin.
  • Üzeri için yoğurt, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı karıştırın.
  • Karışımı pidelerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Sıcak servis yapın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.