Lahmacun hamuru tarifi ve yapılışı: Evde lahmacun hamuru nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Lahmacun hamurunu yapmaya başlamadan önce iç harcını hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye aldığınızdan hazır olmanız gerekmektedir.
- Lahmacun hamuru mayasız bir hamurdur. Mayalı yaptığınız takdirde pişerken çabuk kararacak ve hoş görünmeyecektir. Hamurunuza süt, yoğurt ve yumurta ilave etmemenizi öneririz.
- Lahmacunun hamuru temelde un, su ve tuzdur. Unu eleyerek kullanmanız, suyunuzun oda sıcaklığında olması önemlidir. Önce suyu koyduğunuz kaba unu azar azar ilave edin ve birbirine yedirdikçe unu koymaya devam edin. Tuzu da eklediğiniz hamur ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur olmalıdır.
- Bu hamuru çok iyi yoğurmanız gerekmektedir. Hamurun asıl sırrı burada, ne kadar yoğurulursa o kadar lezzetli olacaktır. İyice yoğurduğunuz hamuru önce rulo haline getirip sonra kaç lahmacun istiyorsanız o kadar bezeye bölün. Ardından en az 30 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta açmaya başlayın. Ne çok kalın ne çok ince olmalı. Orta incelik lahmacun için ideal hamur kalınlığıdır.
- Açtığınız bezelerin üzerine koyduğunuz iç harcı her tarafa yaymaya çalışın. Eşit miktarda yaymanız önemlidir.
- İç harcını da yaydıktan sonra fırına sürmeye hazırsınız. Afiyet olsun!