Mayasız Poğaça Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Mayasız Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
Malzemeler:
- Yoğurt (1 su bardağı)
- Sıvı yağ (1 çay bardağı)
- Yumurta akı (1 adet, sarısı üzerine)
- Tuz (1 tatlı kaşığı)
- Toz şeker (1 yemek kaşığı)
- Kabartma tozu (1 paket)
- Un (3 su bardağı)
İç malzeme için:
- Maydanoz (1 tutam)
- Beyaz Peynir
Üzeri için:
- Yumurta Sarısı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Derin bir kap içerisine 1 su bardağı yoğurt koyuyoruz.
- Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı da tuz ekliyoruz. Bütün bu malzemeleri çırpıcı yardımı ile bir süre karıştırıyoruz.
- Sonrasında ise, karışımımıza 1 paket kabartma tozu ile 3 su bardağı unu az az ekliyoruz. Hamurumuzu, ele yapışmayan ve yumuşak bir hale gelene dek yoğuruyoruz.
- Bir yandan da bir kap içerisine kullanacağımız miktarda beyaz peyniri ufalayarak ekliyoruz. Bunun üzerine de 1 tutam ince doğranmış maydanozumuzu ekliyor ve karıştırıyoruz.
- Mayasız poğaça hamurundan, ortalama bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bezeler yapıyoruz. Her biz bezemizi düz biz zeminin üzerinde, parmak uçlarımız ile bastıracak şekilde açıyoruz ve içine peynirli harcımızdan koyuyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu D biçiminde kapatıp kenarlarına parmak uçlarımız ile baskı uyguluyoruz ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisinin içine diziyoruz.
- Poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sarısını sürüyor ve susamlarımızı serpiştiriyoruz. Öncesinde ısıttığımız 180 derecelik fırına tepsimizi yerleştiriyor ve üzerinin kızardığından emin olana dek, yaklaşık 20 dakika kadar bir süre fırında pişiriyoruz.
- Mayasız poğaçalarımız piştikten sonra fırından alıp, sıcak ya da ılık bir biçimde servis edebiliriz. Afiyet olsun!